top of page
spegelsalen-del2--59.jpg

STORA SALEN

 

Stora salen vår störta lokal som är perfekt för bröllop eller större tillställningar. Här får det plats 160 sittande gäster. 

VINGEN

Oavsett om ni vill ha en middag, produktvisning eller ett event för samarbetspartners hjälper vi er att förverkliga era idéer. I vingen får 50 sittande gäster plats. 

spegelsalen--23.jpg
DSC_9612.JPG

GRÖNA RUMMET

Med fantastiska originaldetaljer är gröna rummet perfekt för mindre tillställningar. Här får 40 sittande gäster plats. 

HISTORIAN BAKOM SPEGELSALEN

Under slutet av 1800-talet blev det populärt att bygga cirkusbyggnader inne i storstäderna på kontinenten. Malmö, som ville bli en storstad, hakade på denna trend. 1899 stod fastigheten ”Hippodromen” färdig. Ordet kommer från grekiskan och betyder hästkapplöpningsbana. Detta var ett ord som under denna tid användes för cirkusbyggnader. Under årens lopp har fastigheten haft många olika funktioner, allt från cirkus och nöjesetablissemang till kyrka och teater.I fastigheten finns även Malmös första hiss vilken tar besökarna upp till Spegelsalen. 1992 köpte Malmö stad fastigheten och påbörjade en omfattande restaurering. Idag används den gamla cirkusdelen som teater och Spegelsalen används fortfarande till fester och bröllop. 

bottom of page